FAQ  •  Register  •  Login

Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

<<

adielk

Streaming enthusiast

Posts: 42

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:02 pm

Post Fri Sep 05, 2014 5:15 pm

Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

Hi New on the forum

I have a HP N54L running WHS 2011. Serviio works on server itself but cant see (edit as a source) on Sony Bravia TV or even Samsung TV (edit which) I am using also as monitor for mini server.

Serviio disconnects or doesnt show sometimes. Yet internet and thus network works fine. Serviio on pc with windows xp gives no problems.

Sometimes a restart works and other times not.

Thanks
Last edited by adielk on Sat Sep 06, 2014 12:09 am, edited 1 time in total.
<<

adielk

Streaming enthusiast

Posts: 42

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:02 pm

Post Fri Sep 05, 2014 5:20 pm

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

It doesnt appear as a source on tvs. Not sure how to generate and also upload log.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 3316

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sat Sep 06, 2014 1:23 am

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

While I have WHS 2011 running here, I don't use it as my media server. As a test though, I just installed it to see if there any issues. It's early of course, but so far it is showing just fine on my Sony BD player. I'll look at my other devices to see if there's an issue, but I have a hunch there's going to be a networking or firewall issue for your setup.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 3316

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sat Sep 06, 2014 1:34 am

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

OK, tested all three types of players I have: TV, Blu-Ray Player and Roku. All three see the server and will play whatever I select. Also note that this is a complete default Serviio installation, I didn't install Java beforehand, or make any tweaks to either the server or Serviio after installation.

Serviio saves logs by default, so it's already there. For a Windows installation, you will find the log at C:\Program Files\Serviio\log. After the log reaches a certain size, it renames the last log and starts a new one. The latest one will always be named "Serviio.log". It's just a text file, so you can look at it with Notepad.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

adielk

Streaming enthusiast

Posts: 42

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:02 pm

Post Sat Sep 06, 2014 8:13 am

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

Ok thanks. Will check log and upload it. I can see serviio but it just disappears sometimes and then an restart serviio usually solves it. Hasnt done it this time but will reinstall.
<<

adielk

Streaming enthusiast

Posts: 42

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:02 pm

Post Mon Sep 08, 2014 5:54 pm

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

Reinstalled and so far seems fine.
<<

adielk

Streaming enthusiast

Posts: 42

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:02 pm

Post Wed Sep 10, 2014 4:21 pm

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

Still ok so far. Holding thumbs crossed.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 3316

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Wed Sep 10, 2014 10:17 pm

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

Good deal. I'm away from home right now, so I can't tell if there's any issue since I tried it on my WHS machine. Sounds like there was just some hiccup during the install the first time.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

adielk

Streaming enthusiast

Posts: 42

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:02 pm

Post Sun Sep 14, 2014 7:45 pm

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

Still fine to date :-)
<<

adielk

Streaming enthusiast

Posts: 42

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:02 pm

Post Mon Sep 22, 2014 6:57 pm

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

Update - Still fine so all good and problem resolved it seems.
<<

adielk

Streaming enthusiast

Posts: 42

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:02 pm

Post Fri Aug 14, 2015 7:55 pm

Re: Serviio on WHS windows home server 2011 on HPN54L

Logged in via win 10 pc. Remote downloaded onto hpn54l whs 2012 (edit 2011) server and serviio 1.5.2 installed smoothly onto the whs 2011 server.
Will check tomorrow whether its actually working or not.
Update - working perfectly with whs 2011 serviio add in.

Return to User experiences

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.